دوربین تحت شبکه
دوربین مداربسته تحت شبکه دستگاهی است که تصویر محیط را دریافت کرده و آنرا به اطلاعات دیجیتال تبدیل می نماید. اینکار در دوربین مداربسته توسط حسگر تصویر (Image Sensor) انجام می شود. چیپ تصویر این دوربین های می تواند یکی از چیپ های تصویر مگاپیکسل CCD یا CMOS باشد اما به دلیل هزینه ساخت بالا و پیچیدگی معمولا در این دوربین های مداربسته از چیپ تصویر از نوع CMOS استفاده می شود.
این دوربین ها نسل جدید دوربین های مداربسته می باشند که استفاده از آنها به دلیل کیفیت بالای آنها روز به روز در حال افزایش است.
طرز کار دوربین مداربسته تحت شبکه
دوربین مداربسته IP بعد از دریافت اطلاعات تصویر از حسگر آنها را توسط مبدل آنالوگ به دیجیتال (A/D) به اطلاعات دیجیتال تبدیل می کنند و توسط یکی از پروتکل های شبکه آنها را ارسال می کنند. در گذشته هر کدام از دوربین های تحت شبکه برای انتقال اطلاعات از پروتکل اختصاصی شرکت سازنده استفاده می کردند که امکان استفاده از تجهیزات با برندهای متفاوت را در یک سیستم مداربسته از بین می برد, اما امروزه اکثر دوربین های تحت شبکه اطلاعات را توسط پروتکل Onvif که یک پروتکل مشترک و استاندارد برای ارسال اطلاعات در سیستم مداربسته می باشند ارسال می کنند.
کیفیت تصویر دوربین مداربسته IP
کیفیت تصویر (رزولوشن) در دوربین های مداربسته تحت شبکه توسط مگاپیکسل مشخص می شود. محدود نبودن کیفیت تصویر دوربین مداربسته IPP از مزایای این دوربین ها می باشد.دوربین های مداربسته IP معمولا با کیفیت ۱٫۳ تا ۵ مگاپیکسل در بازار مورد استفاده قرار می گیرند و دوربین های با کیفیت بالای ۵ مگاپیکسل توسط برندهای معتبر برای مراکز خاص و حساس مورد استفاده قرار می گیرد.
تغذیه دوربین مداربسته تحت شبکه
دوربین های شبکه در دو نوع با قابلیت پشتیبانی از POE یا بدون POE تولید می شوند. در دوربین های با قابلیت POE می توان از ۲ طریق برای تامین برق مورد نیاز دوربین استفاده کرد :
۱- استفاده از آداپتور یا منبع تغذیه مجزا
۲- تغذیه دوربین به صورت POE ( تامین برق مورد نیاز دوربین توسط کابل شبکه و استفاده همزمان از آن برای انتقال اطلاعات و تامین برق )
نرم افزار دوربین مداربسته تحت شبکه
از دیگر ویژگی های سیستم مداربسته IP دسترسی به نرم افزارهای تخصصی شبکه می باشد. این نرم افزارها قابلیت های نظارتی و امکانات خوبی را در اختیار مشتریان قرار می دهند.